jeden procent dla OPP

jeden procent dla OPP. 2016-02-22 11:40.

Szanowni Państwo

Rozpoczęła się kampania 1% na rozliczenie się z Urzędem Skarbowym.

Prosimy, pamiętajcie o Swojej możliwości rozliczenia i przekazania naszej Fundacji 1-go % Waszego podatku

Zachęćcie Przyjaciół, znajomych oraz najbliższych, Przy wypełnianiu deklaracji podatkowej PIT Skorzystajcie Państwo z możliwości jaką daje Internet i wypełnijcie deklarację on-line korzystając z darmowej aplikacji e-pity 2015 on-line, która aktywnie wspiera Organizacje Pożytku Publicznego a także idee przekazywania 1%.

Zeznanie można przesłać przez internet z poziomu aplikacji, bądź też wydrukować i złożyć we właściwym Urzędzie Skarbowym.

1% - To pomoc, która nic nie kosztuje darczyńcę.

Odpisując 1% od swojego podatku w rocznym zeznaniu podatkowym wystarczy:

We „WNIOSKU O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO OPP”, który znajduje się na końcu każdego zeznania rocznego wpisać tylko nasz Numer KRS: 0000358021.

Wczęści "INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE, wpisać „Cel szczegółowy 1%" tj. wpisać nazwę OPP oraz jej dokładny adres.

Fundacja "Zmiany"

ul. Ujejskiego 31/2

81-261 Gdynia

Nie można pomylić się w numerze KRS, pomyłka oznacza nie złożenie wniosku i zmarnowanie tej symbolicznej pomocy . Dlatego korzystając z poniższego linku unikniecie Państwo popełnienia błędu gdyż formularz już jest wstępnie wypełniony danymi naszej organizacji