APEL O POMOC

APEL O POMOC. -0001-11-30 00:00.

APEL O POMOC

Drodzy przyjaciele, znajomi i nieznajomi! Rozpoczęliśmy akcję zbierania środków na zakup pompy insulinowej dla naszej przyjaciółki,  wyjątkowej kobiety, koleżanki Marioli Mazikowskiej, która być może mieszka całkiem niedaleko Was J albo jest bliska Waszemu sercu. Mariola potrzebuje pompy insulinowej
z glukometrem, która pomoże jej
uniknąć kolejnych powikłań cukrzycy i umożliwi dalsze funkcjonowanie i pracę. Koszt pompy to 18 tysięcy zł – i nie ma refundacji dla dorosłych.

Mariola ma 46 lat, choruje na cukrzycę od 8 roku życia. W związku z tą chorobą występują różne powikłania: od 24 lat jest osobą niewidomą, od 5 lat dializowaną. W maju tego roku z powodu martwicy niedokrwiennej amputowano jej środkowy palec prawej ręki, po czym wystąpiły kolejne powikłania. Ciągłe kłucie się w palce przy mierzeniu cukru pogłębia martwicę i może prowadzić do kolejnych amputacji – dlatego Mariola musi natychmiast tego zaprzestać. .

Trudno znaleźć kogoś bardziej zaangażowanego, ofiarniejszego i pracowitszego od Marioli. Mimo swojej niepełnosprawności od ponad dwudziestu lat zajmuje się dziećmi niewidomymi i niedowidzącymi z Grudziądza i okolic. Uczy je brajla, rehabilituje, rozwija, pokazuje świat, organizuje wypoczynek i wyjazdy. Jesteśmy dumni, że odczterech lat robi to w ramach Fundacji ZMIANY, prowadząc oddział w Grudziądzu przy ul. Mickiewicza 43.

Mariola zawsze prosiła o pomoc dla innych NIGDY dla siebie. Teraz czas,  abyśmy my– jej przyjaciele  – prosili o pomoc dla niej i sami zrobili wszystko, aby ją wesprzeć. Chcemy, by mogła żyć normalnie i była chroniona przed dalszymi powikłaniami cukrzycowymi, amputacjami i stanami zagrożenia życia. Mariola jest odważną kobietą, która z wieloma przeciwnościami dała sobie radę sama jednak bariera finansowa jest dla niej nie do pokonania.

ALE RAZEM TO UDŹWIGNIEMY – PRAWDA?

Jeśli chcesz pomóc Marioli w zebraniu wymaganej kwoty możesz to zrobić na co najmniej kilka sposobów

1. Rozsyłając informacje o niej do przyjaciół, rodziny, znajomych i nieznajomych poprzez media społecznościowe, pocztą mailową czy też przekazem ustnych.
  2. Wysyłając sms  pod numer 75 165 o treści  POMOC  7892  (bez nazwiska). Koszt SMSa to 6,15 zł Z VAT
  3. Dokonując wpłaty darowizny na poniższe dane:

Fundacja Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym, ul. Michała Kajki 80/82 lok. 1, 04-620 Warszawa

• numer rachunku odbiorcy: 62 1600 12860003 0031 8642 6001

W tytule wpłaty podajcie nazwisko i numer członkowski nadany przez Fundację –"Mazikowska 7892"  (ten dopisek jest bardzo ważny).

„Moc w słabości się  doskonali”

Słabość i choroba Marioli to próba, dzięki której możemy wszyscy połączyć się w pomaganiu, użyć naszej energii, tęczy naszych pozytywnych myśli i emocji, i uczynić świat troszkę lepszym.  Wspólnie możemy pokazać tej dzielnej kobiecie, że świat nie jest „ciemną doliną” , w której nie widać nadziei, a ci, którzy tyle dają z siebie innym, zawsze mogą liczyć na pomoc.

DOŁĄCZ DO NAS W POMAGANIU !