spraw. z działalności oddziału fundacji zmiany w miesiącu sierpniu 2015 r.

spraw. z działalności oddziału fundacji zmiany w miesiącu sierpniu 2015 r.. -0001-11-30 00:00.

Oddział Fundacji „Zmiany”

Grudziądz

ul. Mickiewicza 43

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU SIERPNIU 2015 r.

Dnia 6-go sierpnia kierownik Oddziału z panią Marią Kościelską, dziesięciorgiem podopiecznych i ich rodzicami , a nawet rodzeństwem wybrała się na jednodniową wycieczkę do Sopotu. Wycieczce towarzyszyło wiele atrakcji : rejs statkiem motorowym po morzu, kąpiel w Bałtyku, Obiad w Macdonaldzie,  poczęstunek pysznymi lodami. Uczestnicy mogli również zakupić sobie pamiątki. Po jedenastogodzinnej wyprawie , dzieci zmęczone, ale szczęśliwe i pełne wrażeń wróciły pociągiem do Grudziądza.

W dniach, 12-16 sierpnia,  ponownie dziesięcioro podopiecznych z panią Mariolą i panią Marią oraz oczywiście rodzicami i opiekunami wyjechało  do pensjonatu w miejscowości Lipy na Kaszubach. Ponownie, pogoda sprzyjała aktywnemu wypoczynkowi. „Fundacyjni” wczasowicze brali udział

w wielu atrakcyjnych zajęciach : spacerowali po lesie, kapali się w jeziorze, oglądali rzadko widziane

w mieście małe zwierzątka domowe takie jak: prosiaczki, kaczuszki, króliki. Wiele radości sprawiła podopiecznym wycieczka traktorem. Dziewczynki mogły bawić się w „pokoju lalek”, w którym właściciele pensjonatu zgromadzili wiele historycznych, pięknych postaci lalek

Wszyscy wracali do domów pociągiem, podopieczni byli zachwyceni, pełni sił i energii