spraw. z działalności oddziału fundacji zmiany w miesiącu maju 2015 r,

spraw. z działalności oddziału fundacji zmiany w miesiącu maju 2015 r,. -0001-11-30 00:00.

Oddział Fundacji „Zmiany”

Grudziądz

ul. Mickiewicza 43

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU MAJU 2015 r.

07.05.2015 – pan Artur Krężałek, jako przedstawiciel Oddziału Fundacji „Zmiany”, uczestniczył w zorganizowanym w Urzędzie Miasta spotkaniu. Tematem spotkania było omówienie programu działań gminy – miasto Grudziądz na rzecz osób niepełnosprawnych

w latach 2016 – 2025”, zawartych w nim celów i kierunków działania na rzecz osób niepełnosprawnych w zakresie:
1) rehabilitacji społecznej,
2) rehabilitacji zawodowej i zatrudniania,
3) przestrzegania praw osób niepełnosprawnych.

10.05.2015 – grupa muzyczna dzieci Oddziału Fundacji śpiewała w czasie trwania „Białego Tygodnia” podczas mszy św. o godz. 16.30. Po mszy Ksiądz Proboszcz prowadzący grupę zaprosił dzieci na pyszną pizzę.

30.05.2015 – Kierownik Oddziału wraz z wolontariuszką, dziesięciorgiem dzieci i ich opiekunami uczestniczyli w godz. 11.00 – 15.00 w imprezie tradycyjnie już zorganizowanej przez Parafię Niepokalanego Serca Najświętszej Marii Panny -  „Aniołki znad Wisły”. Podczas imprezy dzieci bawiły się na „dmuchanym” placu zabaw, uczestniczyły w wielu konkursach.

Po godzinie 15-tej w siedzibie oddziału odbyła się mała uroczystość z okazji urodzin jednej

z podopiecznych, dziewczynka otrzymała prezent, rodzice spędzili miło czas przy kawie

i urodzinowym torcie.

Grudziądz, dn. 31.05.2015 r.                                               Kierownik Oddziału: M. Mazikowska