spraw. z działalności odzdziału fundacji zmiany w miesiącu lutym 2015 r

spraw. z działalności odzdziału fundacji zmiany w miesiącu lutym 2015 r. -0001-11-30 00:00.

Oddział Fundacji „Zmiany”

Grudziądz

ul. Mickiewicza 43

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU LUTYM 2015 r.

Dnia 22-go lutego 2015 roku siedemnastoosobowa grupa, w tym jedenaścioro dzieci uczestniczyła w wyjeździe na Ocypel. Podopieczni Oddziału pięciodniowy pobyt mieli sfinansowany ze środków 1% podatku przekazanego na Oddział, zaś osoby dorosłe, dzięki uprzejmości księdza proboszcza i  jego przyjaciół, za pobyt w pięknym Ośrodku Wczasowym,  płacili symboliczną kwotę, w którą wliczony był koszt obiadów.

W czasie wyjazdu dzieci i dorośli korzystali z wielu atrakcji: podopieczni bawili się na placu zabaw, lepili z masy solnej, malowali ulepione wytwory, rysowali, kolorowali książeczki ufundowane przez kierowniczkę Oddziału.  Starsze dzieci czytały młodszym bajki

i opowiadania, chętnie im pomagały i opiekowały się nimi. Wszyscy chodzili na długie spacery po lesie i nad jezioro. Nie zabrakło oczywiście grilla i pieczonych kiełbasek.

Te piękne chwile były umilane wspólnym śpiewem przy akompaniamencie księdza grającego na gitarze.

W miarę możliwości ksiądz odprawiał msze święte.

Na wspaniałą atmosferę i integrację grupy miało wpływ wspólne przygotowywanie

i spożywanie posiłków: śniadań i kolacji.

Zimowemu wyjazdowi towarzyszyła piękna pogoda i świecące słońce.

Dnia 26-go lutego zadowoleni uczestnicy wyjazdu wracali do domów planując kolejne wspólne wycieczki.

Grudziądz, dn. 28.02.2015 r.                                               Kierownik Oddziału: M. Mazikowska