spraw. z działalności odzdziału fundacji zmiany w miesiącu styczniu 2015 r

spraw. z działalności odzdziału fundacji zmiany w miesiącu styczniu 2015 r . 2016-09-05 13:26.

Oddział Fundacji „Zmiany”

Grudziądz

ul. Mickiewicza 43

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU STYCZNIU 2015 r.

Dnia 6-go stycznia 2015 roku kierownik Oddziału Fundacji, ksiądz proboszcz Parafii

Niepokolanego Serca NMP oraz pięciorgiem podopiecznych wraz z rodzinami uczestniczyli

w orszaku Trzech Króli zorganizowanym przez parafie Dekanatu  Grudziądzkiego.

Trasa grudziądzkiego orszaku  wiodła z parkingu przy Centrum Kultury TEATR, ulicami:  Focha, Placem 23 Stycznia,  Sienkiewicza i  Mickiewicza na Rynek miasta.

Opiekunem duchowym Orszaku Trzech Króli w Grudziądzu był ks. kan. Zbigniew Gański

Wspólnoty parafialne odegrały ewangeliczne scenki,które nadały orszakowi klimat epoki:

– parafia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa zaprezentowała scenę „Zwiastowania”, parafia pw. Wniebowzięcia NMP – scenę „Spis ludności”, a parafia pw. Niepokalanego Serca NMP – scenę „Spotkanie Trzech Króli z Herodem”. Parafia pw. Św. Mikołaja Bp., która była gospodarzem sceny finałowej na Rynku, zaprezentowała „Pokłon Dzieciątku”.

Dnia 13-go stycznia, współzałożyciele Oddziału udali się z bukietem kwiatów do dyrektora Liceum Ekonomicznego w Grudziądzu , aby podziękować za przekazany 1% podatku obliczanego bezpłatnie dla mieszkańców Grudziądza przez uczniów szkoły za rok 2013. Zwrócili się też z prośbą o dalszą pomoc i współpracę, jednak pani dyrektor wycofała się ze współpracy z Oddziałem Fundacji.

Dnia 24-go stycznia w siedzibie Oddziału odbyło się spotkanie urodzinowe dla dwóch podopiecznych. Rodzice dzieci zorganizowali słodki poczęstunek, dziewczynki otrzymały prezenty – książki „Zniszcz ten dziennik” oraz piękne kubeczki. Jak zwykle przy takich okazjach czas upłynął uczestnikom spotkania w miłej , serdecznej i wesołej atmosferze, sprzyjającej integracji grupy.

Grudziądz, dn. 31.01.2015 r.                                        Kierownik Oddziału: M. Mazikowska