Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!


Krewetki po Tajsku

Krewetki po Tajsku. -0001-11-30 00:00.
Zmień wielkość czcionki...

Z serii Agnieszka poleca  

Krewetki po Tajsku

 

Składniki :

- Krewetki obrane gotowane mrożone lub świeże ( ilość dowolna )

- puszka mleka kokosowego 

- 6,7 ząbków czosnków

- sok z jednej całej limonki

- przyprawy :sól,pieprz ,papryka chili,curry

- łyżka czubata masła

 

Przygotowanie

Krewetki rozmrozić dokładnie umyć ,odcedzić z nadmiaru wody ,do patelni typu wok lub innej głębokiej dajemy masło ,rozgrzewamy je ,dodajemy krewetki ,smażymy ,potem sok z limonki,czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony , ,wszystkie przyprawy ,cały czas mieszamy ,gdy krewetki będą gotowe na konie mleko kokosowe mieszamy chwilę doprawiamy jeszcze do smaku.Podajemy z bagietką lub innym pieczywem .

Życzę Państwu Smacznego

 

krewetki00 malykrewetki01 malykrewetki02 maly

butonline

Czym jest Audiodeskrypcja?
 
jak często zauważasz niepełnosprawnych?
 
Dlaczego Twoim zdaniem osoby niepełnosprawne mają problem z podjęciem zatrudnienia
 
Odsłon : 728841