Naleśniki z twarożkiem i syropem klonowym
Z serii Agnieszka z Bartkiem polecają :
Naleśniki z twarożkiem i syropem klonowym
Składniki :
*mąka ok 0,5 kg
*3 jaja
*mleko
*woda mineralna
*szczypta soli ,3 łyżki cukru
*syrop klonowy
*twarożek
*cukier wanilinowy
wykonanie
Do miski miksera dodać mąkę,jaja,mleko ,wodę mineralną gazowaną ,szczyptę soli i cukier-zmiksować dodawać mleka i wody tak aby masa naleśnikowa była półpłynna i puszysta.Rozgrzać patelnię ,posmarować odrobiną oleju piec naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.W tym czasie przygotować w miseczce twarożek wymieszany z cukrem wanilinowym .Usmażony naleśnik posmarować twarożkiem polać syropem klonowym zawinąć w trójkąty jak na zdjęciu ,polać jeszcze syropem i podawać .Środek naleśnika możemy
wypełnić dowolnie ,możemy dodać dżem ,powidła ,nutellę .Życzymy Smacznego