Tortille z kurczakiem

Tortille z kurczakiem . 2015-07-02 15:40.

Z serii Agnieszka z synem Bartkiem Poleca :
tortilla10-maly
Tortille z kurczakiem

Składniki :

*piersi z kurczaka
*Tortille (można nabyć np.w Biedronce)
*warzywa do wyboru -my użyliśmy sałaty lodowej ,pomidora,cebuli
*składniki na sos czosnkowy : jogurt naturalny kilka ząbków czosnku,sól ,pieprz
*Przyprawy: sól ,pieprz,curry,przyprawa do kurczaka.

tortilla01-malytortilla05-maly

Wykonanie :
Kurczaka pokroić w drobne paski jak na załączonym zdjęciu ,przyprawić do smaku przyprawami,usmażyć na dowolnym tłuszczu ( zdjęcie poniżej)Przygotować sos czosnkowy, jogurt dać do miseczki ,wycisnąć czosnek przez praskę ,dodać sól ,pieprz wymieszać( zdjęcie ).Tortille podgrzać w mikrofali lub klasycznie na patelni .Na ciepły placek Tortilli ułożyć kilka pasków usmażonego kurczaka ,dodać warzywa jakie lubimy ,dodać sos w ilości jaką lubimy inni mniej inni więcej ja osobiście uwielbiam sos

tortilla03-malytortilla04-malytortilla06-malytortilla07-malytortilla08-malytortilla09-maly