05.02.2015

05.02.2015. -0001-11-30 00:00.
 Specjalny pokaz filmu "Bogowie" z napisami i audiodeskrypcją w Gdańsku i Gdyni
wspieram inicjatywę Napisy Plus w sprawie wyświetlenia filmu “Bogowie” z napisami i audiodeskrypcją  w kinach w Trójmieście.
Do współpracy zgłosiły się kina Helios w Gdańsku i Gdyni. Dzięki nim zostaną zorganizowane specjalne pokazy tylko dla osób niesłyszących i niewidomych.
Dla Gdańska będzie to 7 lutego (sobota) o 16 w kinie Helios w Centrum Alfa, natomiast w Gdyni 20 lutego (piątek) w kinie Helios w Centrum Riviera.
Cena biletu to 12 zł. Film jest dla osób powyżej 15 lat.
Konieczna jest rezerwacja na adres mailowy. Dla pokazu w Gdańsku jest to Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , a dla Gdyni – Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
Prosiłbym Państwa o przekazanie informacji wszystkim zainteresowanym osobom niewidomym.
Dołączam grafikę z tym wydarzeniem i przepraszam, że nie mogłem osobiście dostarczyć przez nawał obowiązków zawodowych.
Proszę również o informację, co byłoby potrzebne dla niewidomych przed i po pokazie?
Myślałem o naszych wolontariuszach (osoby słabosłyszące - dobrze mówiące), którzy w jakiś sposób mogliby udzielić pomocy np. w poruszaniu się po sali kinowej.
Pozdrawiam
Michał Goliński