Spraw. Oddziału w Grudziądzu Fundacji „Zmiany”, Grudzień 2014 r.

Spraw. Oddziału w Grudziądzu Fundacji „Zmiany”, Grudzień 2014 r.. 2016-09-09 07:50.

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU GRUDNIU 2014 r.

Spotkanie Wigilijne

Dnia 13-go grudnia 2014 roku o godzinie 15-tej, w siedzibie Oddziału Fundacji odbyło się spotkanie Wigilijne współzałożycieli z podopiecznymi i ich rodzinami. W tym szczególnym wydarzeniu wzięło udział ponad trzydzieści osób, w tym czternaścioro podopiecznych.

Wigilii, zgodnie z obowiązującą tradycją towarzyszyły: odpowiedni wystrój, pięknie nakryty stół, potrawy wigilijne przygotowane i przyniesione z domów przez współzałożycieli i rodziny podopiecznych, choinka, śpiewanie kolęd, łamanie się opłatkiem i składanie życzeń. Podopiecznym Oddziału najwięcej emocji i radości sprawiło oczywiście czekanie na Mikołaja

i przyniesione przez niego prezenty.

Trudno wyrazić i oddać słowami panującą, cudowną atmosferę, radość i emocje towarzyszące spotkaniu. Takie chwile pozwalają wierzyć w to, że nasze działania mają sens, że podopieczni i ich rodziny potrzebują naszego i swojego wzajemnego wsparcia.

W ramach działalności Oddziału, w grudniu, współzałożyciele wraz z kierownictwem z Gdyni, wspólnie przygotowali dla wielodzietnej rodziny jednego z podopiecznych paczkę świąteczną na kwotę ok. 600 zł. paczka zawierała żywność oraz pomoc finansową na zakup odzieży dla dzieci. Matka dzieci wyraziła ogromną wdzięczność i podziękowanie za okazane wsparcie.

Grudziądz, dn. 31.12.2014 r.
Kierownik Oddziału: M. Mazikowska