Spraw. z wycieczki do ogrodu zoologicznego w Gdańsku Oliwie, 23.08.2014 r.

Spraw. z wycieczki do ogrodu zoologicznego w Gdańsku Oliwie, 23.08.2014 r.. 2016-09-09 07:28.

SPRAWOZDANIE Z WYCIECZKI DO OGRODU ZOOLOGICZNEGO

W GDAŃSKU OLIWIE Z DN. 23.08.2014

Dnia 23-go sierpnia czworo podopiecznych Oddziału wraz z rodzicami lub opiekunami oraz współzałożyciele Oddziału- pani Mariola Mazikowska, pan Artur Krężałek oraz wolontariuszka- pani Maria Kościńska skorzystali z zaproszenia współzałożycieli Fundacji „Zmiany” z Gdyni do zwiedzenia Ogrodu Zoologicznego w Gdańsku Oliwie. Gospodarze zapewnili przybyłym nocleg, wyżywienie oraz pełnili na miejscu role przewodników.

Wycieczka rozpoczęła się dnia 23-go sierpnia wyruszeniem pociągiem o godz. 8.17 z dworca w Grudziądzu. Ok. godz. 11.00 przed południem dotarła do Gdańska. Na miejscu przybyłymi zaopiekował się pracownik Fundacji „Zmiany” . Zwiedzanie przepięknego ZOO trwało do godziny 16.30. Małym podopiecznym Oddziału sprawiło ogromną radość, dostarczyło niezapomnianych wrażeń i wypieków na twarzach, dzieci marzyły o takiej wycieczce.

Czekała na nich kolejna niespodzianka- Pani Ewa Pszczoła – główny Fundator organizacji, zaprosiła wszystkich na obiad do restauracji, w której mogli zamówić sobie wybraną potrawę, odpocząć i porozmawiać. Po obiedzie pojechali taksówkami na kwaterę.

Wycieczkowicze z Grudziądza zostali zakwaterowani w prywatnych mieszkaniach, szybko zregenerowali siły i ruszyli na spacer po Gdyńskim Skwerze Kościuszki, dla milusińskich podopiecznych oglądanie zacumowanych na brzegu statków, zabawa przy ogromnej fontannie były kolejnym niezapomnianym wrażeniem. Dorośli zaopatrzyli się w pamiątki dla rodzin i przyjaciół.

Następnego dnia rano, po śniadaniu, przed powrotem do domów, cała grupa po raz drugi wyruszyła na spacer nad morze.

Do Grudziądza wracała pociągiem ok. godz. 14.00 po południu, wszyscy zdrowo, bezpiecznie i szczęśliwie dotarli na miejsce.

Wycieczka dostarczyła wszystkim miłych wrażeń, towarzyszyła jej wspaniała pogoda.

Kierownictwu Fundacji, szczególnie pani Ewie i panu Krzysztofowi, dziękujemy za ich zaangażowanie, miłe towarzystwo , hojność i życzliwość.

Grudziądz, dn. 2014-08-31
Kierownik Oddziału: Mariola Mazikowska