Spraw. Oddziału w Grudziądzu Fundacji „Zmiany”, Maj 2014 r.

Spraw. Oddziału w Grudziądzu Fundacji „Zmiany”, Maj 2014 r.. 2016-09-09 07:36.

SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ODZDZIAŁU FUNDACJI „ZMIANY”

W MIESIĄCU MAJU 2014 r.

04.05.2014:

1. Czynny udział podopiecznych Oddziału we mszy św.

2. Spotkanie uczestników planowanego na dni 9-10 maja 2014 wyjazdu integracyjno-rekreacyjnego

Dnia 4-go maja pięcioro podopiecznych Oddziału Fundacji brało czynny udział poprzez śpiew

i czytania lekcji we mszy św. w Parafii Niepokalanego Serca Najświętszej Marii Panny

w Grudziądzu o godz. 12.00. Po mszy św. w siedzibie Oddziału odbyło się spotkanie organizacyjne rodziców pięciorga dzieci dotyczące wyjazdu do miejscowości Ocypel w dniach 9-10 maja.

9-10.05.2014 – Wyjazd do miejscowości Ocypel

Dnia 9-go maja 2014 trzynaścioro uczestników wycieczki wyruszyło do miejscowości Ocypel. Część skorzystała z transportu miejskiego dla osób niepełnosprawnych, część z własnych środków lokomocji. Uczestnicy wyjazdu zostali zakwaterowani w Ośrodku wczasowym „Mleczasz”, który zapewnił im komfortowe warunki pobytu.

Dnia 09.05.2014 o godz. 18.00 zorganizowano dla podopiecznych i ich rodziców ognisko, przy którym nie zabrakło dźwięków gitary Księdza proboszcza Parafii Najświętszego Serca Marii Panny oraz radosnego śpiewu wszystkich uczestników.

Uczestnicy wyjazdu spędzali miło czas na spacerach po lesie, rozmowach, dzieci grały w piłkę, miały możliwość korzystania z atrakcji pobliskiego placu zabaw.

17.05.2014 – Udział w pikniku na Błoniach Nadwiślańskich, promującym Rewitalizację Społeczną Starówki

W ramach integracji podopiecznych Oddziału i ich rodzin, pięcioro dzieci wraz z rodzicami i kierowniczką Oddziału- panią Mariolą Mazikowską dnia 17.05.2014 w godz. 10.00 – 14.00 spędziło miło czas na pikniku nad Wisłą, promującym program „Rewitalizacja społeczna grudziądzkiej Starówki”. Przedsięwzięcie zorganizował Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie wspólnie z Grudziądzkim Centrum Caritas. Podczas imprezy można było podziwiać występy artystyczne solistów oraz grup wokalnych i muzycznych, dzieci miały możliwość uczestniczenia w atrakcyjnych grach i zabawach oraz wzięcia udziału w konkursach z nagrodami. Nie zabrakło również grochówki, pokazów koni i rycerzy i klaunów.

Grudziądz, dn. 31.05.2014 r.
Kierownik Oddziału: M. Mazikowska