This page is hosted for free by cba.pl. Are you the owner of this page? You can remove this message and unlock many additional features by upgrading to PRO or VIP hosting for just 5.83 PLN!
Want to support this website? Click here and add some funds! Your money will then be used to pay for any of our services, including removing this ad.

intro

Fundacja „Zmiany” została założona aby pomagać niepełnosprawnym w każdej dziedzinie ich życia. Chcemy zwrócić uwagę na fakt, że niepełnosprawność nie musi wiązać się z wykluczeniem społecznym i zawodowym. Mówiąc o osobie niepełnosprawnej często przychodzi na myśl człowiek na wózku, ociemniały albo niesłyszący. Spotykając taką osobę niejednokrotnie czujemy strach i współczucie, zapominając, że jej życie nie wiele różni się od życia osoby zdrowej. Bo właściwie kim jest człowiek pełnosprawny? I kto może dziś powiedzieć o sobie, że jest w pełni sprawny i samodzielny? Poprzez nasze działania chcemy zwrócić uwagę, że pomóc niepełnosprawnym mogą również sami niepełnosprawni. Nasza fundacja została stworzona przez niepełnosprawnych aby pomagać innym. Bo nie tylko osoby zdrowe mogą nieść pomoc. Wspierać możemy również my – niepełnosprawni.
· Fundacja „Zmiany” prowadzi działalność pożytku publicznego w obszarach:
· Pomocy społecznej,
· Działań na rzecz osób niepełnosprawnych,
· Promocji zatrudnienia i aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych pozostających bez pracy,
· Działalności charytatywnej.

LOGO Bazy map200x149